Bel ons op 0294-776904 of vraag een offerte aan.

Granito / Terrazzo Vloer

De Terrazzo vloer

De Terrazzo vloer is weer helemaal terug van weggeweest. De meesten van ons zullen de vloer nog wel herkennen van vroeger bij oma in de gang, of in de wat oudere woningen zie je de vloeren ook nog wel terug komen in badkamers. Destijds werd deze vloer de Granito vloer genoemd. Tegenwoordig gebruiken wij de term terrazzo vaker dan granito. De vraag naar mooie terrazzo vloeren groeit en dat is niet voor niks.
Een terrazzo vloer is duurzaam, een natuurproduct, heeft een luxe uitstraling en heeft een tal van kleuren en mogelijkheden om toe te passen. U kunt de vloer volledig ontwerpen en samenstellen naar uw wens en keuze, zodat u altijd een juweeltje in uw huis heeft liggen.

Terrazzo vloer zwarte band
Terrazzo vloer Hotel

Een vloer voor in je bedrijfspand?

Een vloer van terrazzo is dan ook een absolute aanwinst voor uw huis, maar ook voor in een bedrijfspand. Mocht u eraan denken om deze vloer in uw bedrijfspand te willen, dan geven wij u graag wat suggesties wat het beste bij uw bedrijf past.
Om een idee te geven, het is uitermate geschikt voor horeca gelegenheden in verband met het hygiënisch schoonmaken van de vloer, de vloer is vuil- en waterdicht. Hierdoor ook super voor in een spa of sauna, helemaal omdat je zelf de kleuren en het motief kunt samenstellen. Maar het is ook geweldig voor in een kantoor of winkelpand, mede om het goed schoon te houden en het gemakkelijke onderhoud, maar wat dacht u als eye catcher? Door uw eigen design in de vloer te laten gieten…

Sterker een terrazzovloer kan ook voor buiten!

Dankzij de duurzaamheid en slijtvastheid van dit product is terrazzo zeer geschikt voor intensief gebruik. Daardoor ook zeer geschikt als terrasvloer, garagevloer of werkplaats.

De duurzaamheid en kwaliteit van Terrazzo.

Nu praten we steeds over de duurzaamheid en kwaliteit van terrazzo, maar wat maakt het nu dat dit zo is?
Het heeft alles te maken met de manier waarop terrazzo vervaardigd wordt. Marmer, granito, zandkorrels en glaskorrels zijn oersterk en door de toevoeging van cement wordt dit alles een geheel in een mortel. Natuurlijk kijken we naar het te behalen resultaat, of de korrels dicht of juist minder dicht op elkaar moeten komen. Hiermee wordt er altijd wat cement tussen de korrels uitgeperst die we netjes verwijderen. Als het terrazzo droog is, wat soms een paar dagen kan duren, word de vloer gepolijst en voorzien van een beschermlaag waardoor de vloer vuil- en waterdicht is.
Natuurlijk is het van groot belang dat de ondergrond in goede staat is en we alles erbij en eromheen netjes verwerken. Soms kan het zelfs over de oude vloer heen, mits de juiste voorbereidingen worden getroffen. In deze gevallen gaat een goed onderhouden terrazzo vloer tientallen jaren mee!

Wat is Terrazzo eigenlijk?

Terrazzo is een duurzaam product, heeft een hoge kwaliteit en luxe uitstraling. Het bestaat uit gebroken marmer-, graniet-, of zandsteenkorrels. Door de toevoeging van cement ontstaat er een mortel die we over de geschikte ondervloer gieten in een dikte van ongeveer 15 mm.

Plaatsen van een vloer.

De duur van het plaatsen van een vloer is afhankelijk van de oppervlakte en wens in de vorm van kleuren, motieven en combinaties. Het enige wat we van u vragen is om te zorgen voor een goede ondervloer, natuurlijk leggen wij u graag uit wat een goede ondervloer is. Daarna brengen wij het liefste zelf de cementvloer aan, zodat we een betere garantie kunnen garanderen voordat we de door u gekozen terrazzo vloer gaan storten. Gemiddeld duurt het drogen drie dagen, hoe lang het storten duurt is afhankelijk van het gekozen motief. Gemiddeld zijn we ongeveer een week bezig met het voorbereiden, storten en afwerken van de vloer. Voor meer informatie neem een kijkje op de pagina plaatsen van een Terrazzo vloer.

Terrazzo vloer hal en traptreden

Hoe onderhoud je een Terrazzo vloer.

Het onderhouden van een Terrazzovloer is eigenlijk heel eenvoudig. De vloer wordt gepolijst en in de was gezet opgeleverd. Zelf hoeft u de vloer maar 1 x per jaar in de wax te zetten, voor deze wax kunt u uiteraard ook bij ons terecht.
Verder kunt u de vloer gewoon stofzuigen en dweilen met een zachte zeep. Het kan gebeuren dat de vloer nog iets gaat werken in verloop van tijd, hier kunnen kleine scheurtjes door ontstaan. Dit gebeurd doordat het cement welke tussen de terrazzo steentjes zit beschadigd raken en loslaten. Als dit gebeurd, kunt u ons bellen en dan kunnen wij kijken wat we voor u kunnen betekenen. Meestal is dit eenvoudig op te lossen door de vloer te scheuren en te polijsten. Ook kunt u bij ons terecht voor onderhoud en het repareren van uw terrazzo vloer. Op de pagina reparatie, onderhoud en herstel terrazzo vertellen wij u er alles over.

Nog even de voordelen op een rijtje:

  • Ruime keuze in kleuren en motieven
  • Duurzaam en Slijtvast
  • Eenvoudig in onderhoud

Met de keuze voor een terrazzovloer kiest u voor duurzaamheid, uitstraling en individualiteit. Met de keuze voor Artiflex Terrazzo kiest u voor kwaliteit, expertise, service en klantvriendelijkheid tot in de kleinste details.
Wilt u graag meer informatie over de terrazzo vloer, Klik hier om contact op te nemen met Artiflex Terrazzo, of even een kijkje nemen op Klik hier om naar de pagina veel gestelde vragen te gaan..

P.S. Wij krijgen nog wel regelmatig de vraag wat het verschil is tussen terrazzo en granito. Dit is eenvoudig te beantwoorden…, het is hetzelfde product. De benaming Granito werd vroeger veel gebruikt, maar uiteindelijk heeft de naam terrazzo het gewonnen.

Wat kost een Granito / Terrazzo vloer per m2?

Om de prijs goed te kunnen bepalen wat een terrazzo vloer per m2 kost hebben we wat informatie van u nodig.
De prijs is namelijk afhankelijk van de aanwezige ondervloer en welke kleur u wilt hebben.


Zo vraagt u een offerte / prijsopgaaf bij ons aan:

1. Zoek de kleur uit via onze Terrazzo samples & kleuren pagina.
2. Ga naar het Ga naar het Offerte Aanvragen formulier van Artiflex Terrazzo en geef aan welke kleur u wenst en vermeld het soort ondervloer erbij.

U krijgt van ons een offerte / prijsopgaaf via mail toegestuurd.

Nog meer inspiratie opdoen

Om nog meer inspiratie op te doen over terrazzo in uw interieur verwijzen wij u door naar naar de  volgende pagina: Terrazzo op Homify

Hoe hebben onze klanten ons ervaren?

Artiflex Terrazzo
5.0
Based on 3 reviews
powered by Google
Christa Bouwman
Christa Bouwman
08:18 16 Aug 19
Wij hebben heel goede ervaringen met Artiflex Terrazzo. De werkzaamheden zijn keurig en vakkundig uitgevoerd. Er wordt netjes en volgens de vantevoren aangegeven planning gewerkt. Het contact met Wesley verloopt plezierig en ‘last but not least’: de granito/terrazzo vloer is echt prachtig geworden! We zijn heel tevreden en krijgen ook veel positieve reacties!
Bas van der Hulst
Bas van der Hulst
16:35 15 Jul 19
Mooie vloer, gelegd voor een mooie prijs en binnen korte termijn. Later nog teruggekomen voor het in de was zetten van de vloer. Vloer had daarna een nog diepere kleur. Prima service. Goed bereikbaar voor vragen.
Thomas Kroese
Thomas Kroese
20:44 26 May 18
Absolute vakman! Afgelopen week heeft Wesley van Artiflex Terrazzo in onze jaren 30 woning een granito keuken- en toiletvloer gerepareerd en opgeknapt en een granito badkamer- en toiletvloer nieuw aangelegd. Hoewel door miscommunicatie in het voortraject aan onze kant niet alles was voorbereid heeft Wesley zich niet uit het veld laten slaan en zeer vakkundig alle werkzaamheden uitgevoerd. Wesley verstaat zijn vak bijzonder goed en gaat pas weg als klant en hijzelf 100% tevreden zijn. In ons geval: missie geslaagd! Wij zijn erg tevreden en zouden hem zeker aanbevelen.
Robin Heijsteeg
Robin Heijsteeg
19:42 12 Feb 17
Pas geleden een prachtige badkamer vloer en twee wastafels laten maken door Artiflex terrazzo. Ik moet eerlijk zijn, het resultaat is geweldig! De service is top, hij is altijd bereikbaar en werkt super netjes. Ik zou Artiflex iedereen aanbevelen die iets van terrazzo wil hebben.
Volgende beoordelingen
Artiflex Terrazzo
5.0
Based on 2 reviews
aangedreven door Facebook
Niels van Iersel
Niels van Iersel
2019-10-12T07:36:12+0000
Wesley is een vak man hij weet wat hij doet en ik kan je hem sterk aanbevelen voor vloeren en of keukenbladen.
Angelique Lambers
Angelique Lambers
2017-04-22T11:17:29+0000
Bij ons heeft Wesley een zeer mooi aanrechtblad geplaatst, het blad is in 1 stuk gestort, met veel hoeken en ook een deel achter de Boretti langs, het is zeer mooi geworden. De plaatsing verliep vlot en er werd echt meegedacht. Wesley bedankt wij kunnen dit bedrijf aan iedereen aanraden
Volgende beoordelingen
Artiflex Terrazzo
T: 06 - 24197480
T: 0294 - 776904
artiflex-terrazzo.nl
KVK: 34354169
Postadres: Zomerstraat 10
1109 AW  Driemond
Showroom (op afspraak):
Hulswitweg 33 te haarlem
envelope-ophone-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram