Bel ons op 0294-776904 of vraag een offerte aan.

Reparatie, Onderhoud en herstel Terrazzo

Onderhoud.

Dankzij de duurzaamheid en slijtvaste eigenschap van terrazzo kunt u jaren met een vloer, aanrechtblad of ander terrazzo item doen. Het is dan wel aan te raden om jaarlijks een goed onderhoud aan het terrazzo te doen. Onderhoud kan zo eenvoudig zijn als je terrazzo goed te reinigen en in de wax te zetten. Dit een dag goed te laten drogen en uw terrazzo is weer als nieuw. In het geval van beschadigingen als scheurtjes en gaatjes is een reparatie zeker aan te raden.

Reparatie van de vloer of ander terrazzo werk is meestal de moeite waard.

Als er sprake is van schade aan een terrazzo vloer of ander terrazzo werk zoals bijvoorbeeld een aanrechtblad, is het meestal de moeite waard dit te laten repareren. Reparatie van terrazzo is specialistisch werk en dit moet gebeuren door een vakman. Bij een vloer worden er met speciaal slijpgereedschap meerdere laagjes van het gehele vloeroppervlak weg geslepen zodat er uiteindelijk weer een glad vloeroppervlak ontstaat.

Nadat een vloer pas geslepen is droogt deze grijsachtig op, dit valt met name bij donkere vloeren op. Na regelmatig schoonmaken met de juiste middelen verdwijnt deze grijs sluier geleidelijk.

Reparatiekosten

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het repareren van terrazzo. Om een duidelijk beeld te krijgen is het belangrijk om zo duidelijk mogelijk een beeld te geven wat het gebrek is. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een schets te maken van een situatie, maar het verstandigste is om het ter plekke te laten bekijken door een vakman, ook in verband met het samenstellen van de juiste kleur en samenstelling.

Welke problemen zijn te herstellen?

Scheuren, haarscheurtjes, gaatjes en ontbrekende stukken kunnen allemaal gerepareerd worden, ook stukken sanitair plint die ontbreken zijn uitstekend te repareren.

Hoe zit het met verontreinigingen?

Bepaalde vlekken zijn van blijvende aard, het hangt er vanaf hoe diep de verontreinigingen in het blad of de vloer gepenetreerd zijn. Een bestaande terrazzovloer waar linoleum of vloerbedekking op gelijmd is, zijn over het algemeen niet te herstellen omdat de chemische middelen waarmee de vloer gereinigd wordt vaak voor onherstelbare schade zorgt. Het heeft geen zin om met bijtende schoonmaakmiddelen zoals kalkverwijderaas te gaan werken omdat deze samen met de verontreiniging in de vloer trekken.

Terrazzo onder tegels.

In oude woningen treft u vaak een terrazzovloer onder een tegelvloer aan. Deze tegels zijn over het algemeen eenvoudig te verwijderen door middel van een scherpe beitel die u horizontaal tussen de tegel en de terrazzovloer plaatst. Wij kunnen de originele terrazzovloer dan weer terug brengen in de goede staat.

Voorzorgsmaatregelen voor herstel en het afplakken van oppervlakten.

Het afplakken van oppervlakten als stijlen en kozijnen dient bij voorkeur te gebeuren met dubbelzijdig tape en bouwfolie dat een dikte heeft van minimaal 0.20 mm. Alle naden en gaatjes moeten voordat de werkzaamheden beginnen dicht gekit worden. Het is verstandig eventueel aanwezige kelders uit voorzorg leeg te ruimen.

Benodigde Elektriciteit, water voorzieningen en obstakels.

Voor de werkzaamheden is 1 wateraansluiting nodig, verder moet de elektrische installatie uit minimaal 3 groepen bestaan. Obstakels zoals deuren, radiatoren en vanzelfsprekend meubels dienen voor aanvang van de werkzaamheden te worden verwijdert.

Verwijderen van kalkslib.

Tijdens het (nat) slijpen wordt het slib met een waterzuiger opgezogen. Dit slib wordt gedeponeerd in een door u te regelen voorziening. Als dit niet mogelijk is kan Artiflex Terrazzo ook voor een oplossing zorgen in de vorm van een ''tranbag''. Na enkel dagen is het water uit het slib verdwenen en kan de zak worden afgevoerd. Kalkslib is niet schadelijk, het bestaat uit water en kalk.

Staat uw vraag er niet bij?

Mocht u verder nog vragen hebben, of meer informatie willen over het onderhoud en herstel van terrazzo? Neem dan even contact met ons op en wij geven u graag advies, of helpen u naar een oplossing.

Hoe hebben onze klanten ons ervaren?

Artiflex Terrazzo
5.0
Based on 3 reviews
powered by Google
Christa Bouwman
Christa Bouwman
08:18 16 Aug 19
Wij hebben heel goede ervaringen met Artiflex Terrazzo. De werkzaamheden zijn keurig en vakkundig uitgevoerd. Er wordt netjes en volgens de vantevoren aangegeven planning gewerkt. Het contact met Wesley verloopt plezierig en ‘last but not least’: de granito/terrazzo vloer is echt prachtig geworden! We zijn heel tevreden en krijgen ook veel positieve reacties!
Bas van der Hulst
Bas van der Hulst
16:35 15 Jul 19
Mooie vloer, gelegd voor een mooie prijs en binnen korte termijn. Later nog teruggekomen voor het in de was zetten van de vloer. Vloer had daarna een nog diepere kleur. Prima service. Goed bereikbaar voor vragen.
Thomas Kroese
Thomas Kroese
20:44 26 May 18
Absolute vakman! Afgelopen week heeft Wesley van Artiflex Terrazzo in onze jaren 30 woning een granito keuken- en toiletvloer gerepareerd en opgeknapt en een granito badkamer- en toiletvloer nieuw aangelegd. Hoewel door miscommunicatie in het voortraject aan onze kant niet alles was voorbereid heeft Wesley zich niet uit het veld laten slaan en zeer vakkundig alle werkzaamheden uitgevoerd. Wesley verstaat zijn vak bijzonder goed en gaat pas weg als klant en hijzelf 100% tevreden zijn. In ons geval: missie geslaagd! Wij zijn erg tevreden en zouden hem zeker aanbevelen.
Robin Heijsteeg
Robin Heijsteeg
19:42 12 Feb 17
Pas geleden een prachtige badkamer vloer en twee wastafels laten maken door Artiflex terrazzo. Ik moet eerlijk zijn, het resultaat is geweldig! De service is top, hij is altijd bereikbaar en werkt super netjes. Ik zou Artiflex iedereen aanbevelen die iets van terrazzo wil hebben.
Volgende beoordelingen
Artiflex Terrazzo
5.0
Based on 1 reviews
aangedreven door Facebook
Niels van Iersel
Niels van Iersel
2019-10-12T07:36:12+0000
Wesley is een vak man hij weet wat hij doet en ik kan je hem sterk aanbevelen voor vloeren en of keukenbladen.
Angelique Lambers
Angelique Lambers
2017-04-22T11:17:29+0000
Bij ons heeft Wesley een zeer mooi aanrechtblad geplaatst, het blad is in 1 stuk gestort, met veel hoeken en ook een deel achter de Boretti langs, het is zeer mooi geworden. De plaatsing verliep vlot en er werd echt meegedacht. Wesley bedankt wij kunnen dit bedrijf aan iedereen aanraden
Volgende beoordelingen
Artiflex Terrazzo
T: 06 - 24197480
T: 0294 - 776904
artiflex-terrazzo.nl
KVK: 34354169
Postadres: Zomerstraat 10
1109 AW  Driemond
Showroom (op afspraak):
Hulswitweg 33 te haarlem
envelope-ophone-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram