Bel ons op 0294-776904 of vraag een offerte aan.

Reparatie, Onderhoud en herstel Terrazzo

Onderhoud.

Dankzij de duurzaamheid en slijtvaste eigenschap van terrazzo kunt u jaren met een vloer, aanrechtblad of ander terrazzo item doen. Het is dan wel aan te raden om jaarlijks een goed onderhoud aan het terrazzo te doen. Onderhoud kan zo eenvoudig zijn als je terrazzo goed te reinigen en in de wax te zetten. Dit een dag goed te laten drogen en uw terrazzo is weer als nieuw. In het geval van beschadigingen als scheurtjes en gaatjes is een reparatie zeker aan te raden.

Reparatie van de vloer of ander terrazzo werk is meestal de moeite waard.

Als er sprake is van schade aan een terrazzo vloer of ander terrazzo werk zoals bijvoorbeeld een aanrechtblad, is het meestal de moeite waard dit te laten repareren. Reparatie van terrazzo is specialistisch werk en dit moet gebeuren door een vakman. Bij een vloer worden er met speciaal slijpgereedschap meerdere laagjes van het gehele vloeroppervlak weg geslepen zodat er uiteindelijk weer een glad vloeroppervlak ontstaat.

Nadat een vloer pas geslepen is droogt deze grijsachtig op, dit valt met name bij donkere vloeren op. Na regelmatig schoonmaken met de juiste middelen verdwijnt deze grijs sluier geleidelijk.

Reparatiekosten

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het repareren van terrazzo. Om een duidelijk beeld te krijgen is het belangrijk om zo duidelijk mogelijk een beeld te geven wat het gebrek is. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een schets te maken van een situatie, maar het verstandigste is om het ter plekke te laten bekijken door een vakman, ook in verband met het samenstellen van de juiste kleur en samenstelling.

Welke problemen zijn te herstellen?

Scheuren, haarscheurtjes, gaatjes en ontbrekende stukken kunnen allemaal gerepareerd worden, ook stukken sanitair plint die ontbreken zijn uitstekend te repareren.

Hoe zit het met verontreinigingen?

Bepaalde vlekken zijn van blijvende aard, het hangt er vanaf hoe diep de verontreinigingen in het blad of de vloer gepenetreerd zijn. Een bestaande terrazzovloer waar linoleum of vloerbedekking op gelijmd is, zijn over het algemeen niet te herstellen omdat de chemische middelen waarmee de vloer gereinigd wordt vaak voor onherstelbare schade zorgt. Het heeft geen zin om met bijtende schoonmaakmiddelen zoals kalkverwijderaas te gaan werken omdat deze samen met de verontreiniging in de vloer trekken.

Terrazzo onder tegels.

In oude woningen treft u vaak een terrazzovloer onder een tegelvloer aan. Deze tegels zijn over het algemeen eenvoudig te verwijderen door middel van een scherpe beitel die u horizontaal tussen de tegel en de terrazzovloer plaatst. Wij kunnen de originele terrazzovloer dan weer terug brengen in de goede staat.

Voorzorgsmaatregelen voor herstel en het afplakken van oppervlakten.

Het afplakken van oppervlakten als stijlen en kozijnen dient bij voorkeur te gebeuren met dubbelzijdig tape en bouwfolie dat een dikte heeft van minimaal 0.20 mm. Alle naden en gaatjes moeten voordat de werkzaamheden beginnen dicht gekit worden. Het is verstandig eventueel aanwezige kelders uit voorzorg leeg te ruimen.

Benodigde Elektriciteit, water voorzieningen en obstakels.

Voor de werkzaamheden is 1 wateraansluiting nodig, verder moet de elektrische installatie uit minimaal 3 groepen bestaan. Obstakels zoals deuren, radiatoren en vanzelfsprekend meubels dienen voor aanvang van de werkzaamheden te worden verwijdert.

Verwijderen van kalkslib.

Tijdens het (nat) slijpen wordt het slib met een waterzuiger opgezogen. Dit slib wordt gedeponeerd in een door u te regelen voorziening. Als dit niet mogelijk is kan Artiflex Terrazzo ook voor een oplossing zorgen in de vorm van een ''tranbag''. Na enkel dagen is het water uit het slib verdwenen en kan de zak worden afgevoerd. Kalkslib is niet schadelijk, het bestaat uit water en kalk.

Staat uw vraag er niet bij?

Mocht u verder nog vragen hebben, of meer informatie willen over het onderhoud en herstel van terrazzo? Neem dan even contact met ons op en wij geven u graag advies, of helpen u naar een oplossing.

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram