• Artiflex terrazzo voor:

    Terrazzo Vloeren voor bedrijven

    Bedrijfpanden & Hotels, waar u maar wilt.
  • Artiflex terrazzo voor:

    Terrazzo Vloeren voor Particulieren

    Badkamer, woonkamer of gang. Waar u maar wilt.

Het onstaan en de geschiedenis van Terrazzo

Het ontstaan van Terrazzo

De eerste mozaïeken dateren al van voor 1600 voor Christus. Deze mozaïeken werden in de eerste instantie voornamelijk toegepast op wanden en plafonds. Later werd dit ook toegepast op vloeren. De Moren maakten gebruik van mozaïektegels die op speciale werktafels gemaakt worden en later op locatie werden verwerkt. In speciaal hiervoor gemaakte mallen werd een mengsel van gips, marmersteentjes, stukjes glas en soms ook stukjes zilver en goud gegoten. Uit deze werkwijze is het terrazzo ontstaan zoals wij dat vandaag de dag kennen.

Mozaïek en vloeren

Nadat het mozaïek en vloerenwerk zich in de loop van de eeuwen verder ontwikkelde, werd dit verder geperfectioneerd door Italiaanse vakmensen. Zij haalden restmateriaal uit marmergroeve, dat zij vervolgens in de vloeren die zij maakten verwerkten. De reststukken werden op een speciale specielaag gestort en vervolgens aangestampt waardoor er een mooie gladde vloer ontstond. deze methode werd ook wel vlakstampen genoemd

Later werd deze methode anders uitgevoerd, namelijk door het inwalsen en vlakschuren en polijsten van de vloer, met als doel de vloer zo vlak mogelijk te maken. Dit proces wordt ook wel terrasseren genoemd waaruit waarschijnlijk de benaming terrazzo is ontstaan.

Het eerste bekende werk dat gemaakt is volgens deze terrazzo methode dateert uit de periode 1600-1700. Het werk werd uitgevoerd door vakmensen die terrazzieri genoemd werden, de letterlijke betekenis hiervan is grondwerker.

Terrazzo in Nederland

In de twintiger jaren van de vorige eeuw deed terrazzo intrede in ons land. Het werd hier geïntroduceerd door Italiaanse terrazzowerkers die zich hier vestigden. In het begin noemden deze vakmensen zich granitowerkers (de benaming granito wordt nog steeds gebruikt), later gingen zij zichzelf terrazzowerkers noemen. Het terrazzo ambacht werd later ook geleerd door Nederlanders, het ambacht terrazzowerker wordt tot op de dag van vandaag nog steeds voortgezet.

Bekijk onze reviews via Facebook en Google

Google reviews

Bas van der Hulst
Bas van der Hulst
16:35 15 Jul 19
Mooie vloer, gelegd voor een mooie prijs en binnen korte termijn. Later nog teruggekomen voor het in de was zetten van de vloer. Vloer had daarna een nog diepere kleur. Prima service. Goed bereikbaar voor vragen.
Thomas Kroese
Thomas Kroese
20:44 26 May 18
Absolute vakman! Afgelopen week heeft Wesley van Artiflex Terrazzo in onze jaren 30 woning een granito keuken- en toiletvloer gerepareerd en opgeknapt en een granito badkamer- en toiletvloer nieuw aangelegd. Hoewel door miscommunicatie in het voortraject aan onze kant niet alles was voorbereid heeft Wesley zich niet uit het veld laten slaan en zeer vakkundig alle werkzaamheden uitgevoerd. Wesley verstaat zijn vak bijzonder goed en gaat pas weg als klant en hijzelf 100% tevreden zijn. In ons geval: missie geslaagd! Wij zijn erg tevreden en zouden hem zeker aanbevelen.
Robin Heijsteeg
Robin Heijsteeg
19:42 12 Feb 17
Pas geleden een prachtige badkamer vloer en twee wastafels laten maken door Artiflex terrazzo. Ik moet eerlijk zijn, het resultaat is geweldig! De service is top, hij is altijd bereikbaar en werkt super netjes. Ik zou Artiflex iedereen aanbevelen die iets van terrazzo wil hebben.
Next Reviews

Facebook reviews

Artiflex Terrazzo
5.0
powered by Facebook
Angelique Lambers
Angelique Lambers
2017-04-22T11:17:29+0000
Bij ons heeft Wesley een zeer mooi aanrechtblad geplaatst, het blad is in 1 stuk gestort, met veel hoeken en ook een deel achter de Boretti langs, het is zeer mooi geworden. De plaatsing verliep vlot en er werd echt meegedacht. Wesley bedankt wij kunnen dit bedrijf aan iedereen aanraden
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram