Bel ons op 0294-776904 of vraag een offerte aan.

Plaatsen van een Terrazzo vloer

Plaatsen van een Terrazzo vloer.

Zoals eerder vermeld bestaat terrazzo uit gebroken marmer-, graniet-, of zandkorrels. Welke door de toevoeging van cement een mortel vormt die in een laag van ±15 mm op een geschikte ondergrond wordt aangebracht. Dit gebeurd natuurlijk niet zomaar, hiervoor hanteren we verschillende richtlijnen en werkwijzen.

Ondervloer hout zwaluwstaart platen

De geschikte ondervloer:

Tegenwoordig zijn de meeste huizen voorzien constructie beton, dit is de meest geschikte ondervloer om de cementlaag op te storten, waarna we de terrazzo toplaag kunnen aanbrengen. In sommige gevallen is de onderste laag van hout. Dan zal er door de klant eerst gezorgd moeten worden voor een ondergrond die geschikt is om het terrazzo te dragen. Op een houten basis vloer adviseren wij te beginnen met zwaluwstaart platen, om dan vervolgens en laag constructie beton aan te brengen, waarna wij zelf de cementlaag storten voor de terrazzo toplaag.

De voorbereiding:

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het aanbrengen van een dunne zandcementvloer van 30mm op de bestaande vloer, met als voorkeur gecombineerd met een wapeningsmat. Hierdoor worden scheuren voorkomen. (let op dat eventueel leidingwerk en elektra reeds zijn aangebracht.)

Het aanbrengen van de vloer:

De terrazzo mortel wordt in een dikte van ongeveer 15 mm gelijkmatig aangebracht op de ondervloer.

Verdichten van de vloer:

Verdichten van de vloer houdt in dat het cement dat tussen de korrels zit wordt uitgewalst. Dit gebeurd door middel van walsen, waarbij de marmer korrels in de vloer dichter tegen elkaar aan komen te liggen en de vloer een perfecte structuur krijgt. Het overige cement wordt netjes verwijderd.

Badkamer Ondervloer

Drogen en Afwerken:

Gemiddeld heeft een terrazzo vloer drie dagen nodig om goed te drogen. Als de vloer goed droog / uitgehard is kan het polijsten van de vloer beginnen. Het polijsten gebeurd in diverse bewerkingsgangen, meestal zijn dit er drie tot vier. Dit polijsten zorgt ervoor dat de vloer haar prachtige uitstraling krijgt. Om het glanzen van de vloer optimaal te krijgen is het aan te raden haar nog een aantal keren te behandelen met zeep en daarna met een natuurlijke was. Dit kunnen wij voor u doen, maar wij hebben ook sets waardoor u dit ook zelf kunt doen.

De voor- en nadelen van de terrazzo vloer.

De voordelen van een Terrazzo vloer:
Door de veelzijdigheid van dit product en zijn vele kleuren, is een terrazzo vloer een unieke vloer met een eigen karakter. Door de samenstelling van de vloer is deze duurzaam en slijtvast, de vloer is tevens goed te onderhouden en schoon te houden.

De nadelen van een Terrazzo vloer:
De vloer kan gevoelig zijn voor krimp en uitzetspanningen, hierdoor kunnen kleine scheurtjes ontstaan. Dit is niet erg, mits de scheurtjes niet dieper en breder zijn dan 2 mm. Ook zou het kunnen voorkomen als u met scherpe items over de vloer sleept dat er krasjes kunnen ontstaan. Dit is eenvoudig te verhelpen door de vloer opnieuw te scheuren en te polijsten.

 

Zoals u wellicht begrijpt is een terrazzo vloer een ambacht en arbeidsintensief, hierdoor kan het wat langer duren voordat de vloer ligt en is de aanschaf prijs iets kostbaarder..., maar dan heeft u wel een vloer die jaren meegaat en u niet na 5 jaar hoeft te vervangen.

Informatie en vragen.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen, kijk dan even op de pagina veel gestelde vragen, maak een afspraak in onze showroom of neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Hoe hebben onze klanten ons ervaren?

Artiflex Terrazzo
5.0
Based on 3 reviews
powered by Google
Christa Bouwman
Christa Bouwman
08:18 16 Aug 19
Wij hebben heel goede ervaringen met Artiflex Terrazzo. De werkzaamheden zijn keurig en vakkundig uitgevoerd. Er wordt netjes en volgens de vantevoren aangegeven planning gewerkt. Het contact met Wesley verloopt plezierig en ‘last but not least’: de granito/terrazzo vloer is echt prachtig geworden! We zijn heel tevreden en krijgen ook veel positieve reacties!
Bas van der Hulst
Bas van der Hulst
16:35 15 Jul 19
Mooie vloer, gelegd voor een mooie prijs en binnen korte termijn. Later nog teruggekomen voor het in de was zetten van de vloer. Vloer had daarna een nog diepere kleur. Prima service. Goed bereikbaar voor vragen.
Thomas Kroese
Thomas Kroese
20:44 26 May 18
Absolute vakman! Afgelopen week heeft Wesley van Artiflex Terrazzo in onze jaren 30 woning een granito keuken- en toiletvloer gerepareerd en opgeknapt en een granito badkamer- en toiletvloer nieuw aangelegd. Hoewel door miscommunicatie in het voortraject aan onze kant niet alles was voorbereid heeft Wesley zich niet uit het veld laten slaan en zeer vakkundig alle werkzaamheden uitgevoerd. Wesley verstaat zijn vak bijzonder goed en gaat pas weg als klant en hijzelf 100% tevreden zijn. In ons geval: missie geslaagd! Wij zijn erg tevreden en zouden hem zeker aanbevelen.
Robin Heijsteeg
Robin Heijsteeg
19:42 12 Feb 17
Pas geleden een prachtige badkamer vloer en twee wastafels laten maken door Artiflex terrazzo. Ik moet eerlijk zijn, het resultaat is geweldig! De service is top, hij is altijd bereikbaar en werkt super netjes. Ik zou Artiflex iedereen aanbevelen die iets van terrazzo wil hebben.
Volgende beoordelingen
Artiflex Terrazzo
5.0
Based on 2 reviews
aangedreven door Facebook
Niels van Iersel
Niels van Iersel
2019-10-12T07:36:12+0000
Wesley is een vak man hij weet wat hij doet en ik kan je hem sterk aanbevelen voor vloeren en of keukenbladen.
Angelique Lambers
Angelique Lambers
2017-04-22T11:17:29+0000
Bij ons heeft Wesley een zeer mooi aanrechtblad geplaatst, het blad is in 1 stuk gestort, met veel hoeken en ook een deel achter de Boretti langs, het is zeer mooi geworden. De plaatsing verliep vlot en er werd echt meegedacht. Wesley bedankt wij kunnen dit bedrijf aan iedereen aanraden
Volgende beoordelingen
Artiflex Terrazzo
T: 06 - 24197480
T: 0294 - 776904
artiflex-terrazzo.nl
KVK: 34354169
Postadres: Zomerstraat 10
1109 AW  Driemond
Showroom (op afspraak):
Hulswitweg 33 te haarlem
envelope-ophone-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram