Bel ons op 0294-776904 of vraag een offerte aan.

Ambachtelijke Aanrechtbladen van Terrazzo

Aanrechtblad of keukenblad van Terrazzo.

Terrazzo aanrechtbladen en keukenbladen zijn in opmars en dat is niet zomaar. Met een aanrechtblad of keukenblad van terrazzo haalt u een stukje luxe duurzaamheid in huis.

Waarom kiezen voor een terrazzo aanrechtblad?

Buiten het feit dat het een luxe uitstraling heeft en een duurzaam product is, heeft het terrazzo meer voordelen voor in de keuken. Het is slijtvast, goed te onderhouden en schoon te maken, door de waterdichtheid is het hygiënisch en u kunt het volledig naar uw wens (denk aan kleur en motief) laten maken. Het tijdloze karakter van terrazzo zorgt ervoor dat u niet snel uitgekeken zult raken op uw aanrechtblad.

Zitten er ook nadelen aan een aanrechtblad of keukenblad van terrazzo?

Het nadeel is dat u voorzichtig moet zijn met zuren morsen op het aanrechtblad. Met zuren bedoelen wij producten als azijn, citroensap, wijn en meer van dit soort bijtende vloeistoffen. Uw keukenblad wordt na het polijsten afgewerkt met een beschermlaag, deze beschermlaag wordt door de zuren aangetast. Mocht het gebeuren dat u per ongeluk iets knoeit, zorg dan dat u het direct met een vochtige doek verwijderd. Als het toch gebeurd dat er schade aan uw blad is, zoals een klein gaatje dat is ontstaan doordat er een stukje cement heeft losgelaten. Of er is door het werken van het terrazzo een haarscheurtje of scheurtje ontstaan, dan kunnen wij dit eenvoudig voor u oplossen.

Het maken van een terrazzo keuken- of aanrechtblad.

Wij maken alles met de hand, dit doen we ook met de aanrechtbladen. Als uw keuze op een terrazzo aanrechtblad is gevallen, dan komen wij als enkel de constructie van de keuken staat. U moet dus aub even wachten met inhangen van deuren en lades. Op de constructie bouwen wij een bekisting waarin we het blad kunnen storten. Dan gaan we over tot het storten van het terrazzo. De dikte van het blad kan variëren van 3 tot 8 cm, dit besluiten we in samenspraak met u. De droogtijd van terrazzo is ongeveer drie dagen. In deze dagen bouwen we een stoftent, zodat uw huis zo schoon mogelijk blijft. Na deze drie dagen gaan we over tot het schuren van het blad, polijsten we het blad en brengen we een beschermlaag aan. Meer informatie over het plaastsen van een Terrazzo Aanrechtblad vindt u hier: pagina plaatsen aanrechtblad.

Hoe onderhoud je een terrazzo aanrechtblad.

Nadat wij klaar zijn, hoeft u even niets meer aan uw aanrechtblad te doen. U onderhoud het blad door schoon te maken met zachte reinigingsmiddelen zoals groene zeep. Het is aan te raden om het blad 1 a 2 keer per jaar in de wax te zetten om de beschermlaag in goede conditie te houden.
Verder is een keukenblad onderhoudsvrij.

Is een keukenblad alleen voor consumenten gebruik?

Nee, een keukenblad is ook heel goed bedrijfsmatig te gebruiken. Dit komt doordat het waterdicht is en daardoor een hygiënische eigenschap heeft. Het is makkelijk in onderhoud, slijtvast en duurzaam. Zeker voor horecagelegenheden is het ook mooi in combinatie met een Terrazzo vloer.

Kleuren en motieven.

Ook een mooie eigenschap van terrazzo is dat het in veel kleuren verkrijgbaar is, waardoor u het aanrechtblad en eventueel de vloer aan kunt passen aan het interieur. Dit geldt ook voor eventuele motieven of banden die verwerkt kunnen worden in de keukenbladen en vloeren. Misschien voor een bedrijf zelfs leuk om een logo of naam in het blad te verwerken. Bekijk alle kleuren hier.

Prijs van een keukenblad.

Als u dit allemaal heeft gelezen, wilt u misschien ook wel weten wat de prijs van een aanrechtblad is. De prijs kunnen wij helaas niet zomaar geven, dit is namelijk volledig afhankelijk van uw wens. Dit heeft te maken met de oppervlakte, kleur, motieven of banden. Maar u kunt natuurlijk altijd vrijblijvend een offerte bij ons opvragen en dan kunnen wij u een gerichte prijs en advies geven, zodat alles aansluit op uw wens.

Plaatsen van een Terrazzo Keukenblad/aanrechtblad.

U bent toe aan een nieuwe keuken en wilt een sterk, duurzaam, slijtvast aanrechtblad met een luxe uitstraling. Dan is Terrazzo echt iets voor u.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo is een duurzaam en slijtvast product, heeft een hoge kwaliteit en luxe uitstraling. Het bestaat uit gebroken marmer-, graniet-, of zandsteenkorrels. Door de toevoeging van cement ontstaat er een mortel die we verwerken tot keukenbladen, aanrechtbladen, wasbakken en vloeren. Terrazzo kent vele toepassingen.
Leuk van terrazzo is dat het een ruime keuze heeft aan kleur en een tal aan mogelijkheden qua motieven.

Waarom een keuken- of aanrechtblad van Terrazzo?

Terrazzo heeft verschillende positieve eigenschappen, waardoor het aan te raden is om hier een keuken- of aanrechtblad van te laten maken. Zo is terrazzo een hard materiaal en hierdoor kras vast. Ook is een onbehandeld aanrechtblad hittebestendig, voorwerpen die heet zijn kunnen wel de beschermlaag aantasten, maar niet het terrazzo. Het terrazzo aanrechtblad is een natuurproduct, slijtvast en duurzaam. Het verkrijgbaar in een ruime keuze van kleuren en net als bij de terrazzovloeren zijn ook in het aanrechtblad mogelijkheden voor motieven en kunnen we zelfs de wasbak van terrazzo maken.
Het geeft je keuken een prachtige luxe en waardevolle uitstraling.

Hoe plaatsen we het keuken- aanrechtblad?

De voorbereiding:
Het begin is met het plaatsen van de keukenkastjes, wij vragen u om alleen de kastjes waar het blad op wordt gestort te plaatsen zonder deurtjes, dus enkel de ombouw. Dan gaan wij de bekisting maken om ervoor te zorgen dat we het terrazzo goed kunnen storten.

 

Het aanbrengen van het keuken- of aanrechtblad:
We gaan de mortel van uw keuze storten in verschillende lagen, ook maken we gebruik van een wapeningsmat, dit om onnodig scheuren te voorkomen.
Dan gaan we het blad ook verdichten door te walsen waardoor de steentjes in de mortel dichter bij elkaar komen te liggen en cement tussen de korrels wordt uitgewalst. De vrijgekomen cement verwijderen wij netjes.

 

Drogen en Afwerken:
De droogtijd van een terrazzo aanrechtblad is gemiddeld 3 dagen. Ondertussen maken wij een stoftent, want als het blad droog is gaan wij het eerst schuren en vervolgens polijsten. De stoftent zorgt ervoor dat de stof beperkt blijft tot ons werkgebied. Als het terrazzo droog is gaan wij het blad schuren. Dit doen we bij de aanrechtbladen droog. Als het goed opgeschuurd is , starten wij met de afwerking en dat is polijsten.

Onderhoud van een terrazzo keukenblad of aanrechtblad.

Het onderhoud is vrij eenvoudig. Probeer geen vloeistoffen op je blad te laten liggen. Dit kan vlekken geven in het terrazzo. Zuren is voor een terrazzo aanrechtblad geen goede combinatie, zorg dus altijd dat je zuren heel snel opruimt. Pas vooral op met azijn, citroen, vet, margarine en zure of mousserende dranken. Maar ook producten als chloor, ammonia, antikalk of schuurmiddel. Verder kun je het prima met een zachte zeep schoonmaken.

Het is aan te raden om het aanrechtblad of keukenblad eens per kwartaal in de wax te zetten voor een extra beschermlaagje en om de duurzaamheid te verhogen.

Wat kost een aanrechtblad?

Omdat de kosten afhankelijk zijn van het te bewerken oppervlak, vragen wij u contact met ons op te nemen of ons offerte formulier in te vullen, zodat wij u een exacte prijs en advies kunnen geven en u niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Terrazzo Aanrechtbladen & Terrazzo in de keuken voorbeelden.

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram