Bel ons op 0294-776904 of vraag een offerte aan.

Terrazzo Vloer

De Terrazzo vloer

De Terrazzo vloer is weer helemaal terug van weggeweest. De meesten van ons zullen de vloer nog wel herkennen van vroeger bij oma in de gang, of in de wat oudere woningen zie je de vloeren ook nog wel terug komen in badkamers. Destijds werd deze vloer de Granito vloer genoemd. Tegenwoordig gebruiken wij de term terrazzo vaker dan granito. De vraag naar mooie terrazzo vloeren groeit en dat is niet voor niks.
Een terrazzo vloer is duurzaam, een natuurproduct, heeft een luxe uitstraling en heeft een tal van kleuren en mogelijkheden om toe te passen. U kunt de vloer volledig ontwerpen en samenstellen naar uw wens en keuze, zodat u altijd een juweeltje in uw huis heeft liggen.

Terrazzo Vloer Lobby Hotel

Een vloer voor in je bedrijfspand?

Een vloer van terrazzo is dan ook een absolute aanwinst voor uw huis, maar ook voor in een bedrijfspand. Mocht u eraan denken om deze vloer in uw bedrijfspand te willen, dan geven wij u graag wat suggesties wat het beste bij uw bedrijf past.
Om een idee te geven, het is uitermate geschikt voor horeca gelegenheden in verband met het hygiënisch schoonmaken van de vloer, de vloer is vuil- en waterdicht. Hierdoor ook super voor in een spa of sauna, helemaal omdat je zelf de kleuren en het motief kunt samenstellen. Maar het is ook geweldig voor in een kantoor of winkelpand, mede om het goed schoon te houden en het gemakkelijke onderhoud, maar wat dacht u als eye catcher? Door uw eigen design in de vloer te laten gieten…

Sterker een terrazzovloer kan ook voor buiten!

Dankzij de duurzaamheid en slijtvastheid van dit product is terrazzo zeer geschikt voor intensief gebruik. Daardoor ook zeer geschikt als terrasvloer, garagevloer of werkplaats.

De duurzaamheid en kwaliteit van Terrazzo.

Nu praten we steeds over de duurzaamheid en kwaliteit van terrazzo, maar wat maakt het nu dat dit zo is?
Het heeft alles te maken met de manier waarop terrazzo vervaardigd wordt. Marmer, granito, zandkorrels en glaskorrels zijn oersterk en door de toevoeging van cement wordt dit alles een geheel in een mortel. Natuurlijk kijken we naar het te behalen resultaat, of de korrels dicht of juist minder dicht op elkaar moeten komen. Hiermee wordt er altijd wat cement tussen de korrels uitgeperst die we netjes verwijderen. Als het terrazzo droog is, wat soms een paar dagen kan duren, word de vloer gepolijst en voorzien van een beschermlaag waardoor de vloer vuil- en waterdicht is.
Natuurlijk is het van groot belang dat de ondergrond in goede staat is en we alles erbij en eromheen netjes verwerken. Soms kan het zelfs over de oude vloer heen, mits de juiste voorbereidingen worden getroffen. In deze gevallen gaat een goed onderhouden terrazzo vloer tientallen jaren mee!

Wat is Terrazzo eigenlijk?

Terrazzo is een duurzaam product, heeft een hoge kwaliteit en luxe uitstraling. Het bestaat uit gebroken marmer-, graniet-, of zandsteenkorrels. Door de toevoeging van cement ontstaat er een mortel die we over de geschikte ondervloer gieten in een dikte van ongeveer 15 mm.

Plaatsen van een vloer.

De duur van het plaatsen van een vloer is afhankelijk van de oppervlakte en wens in de vorm van kleuren, motieven en combinaties. Het enige wat we van u vragen is om te zorgen voor een goede ondervloer, natuurlijk leggen wij u graag uit wat een goede ondervloer is. Daarna brengen wij het liefste zelf de cementvloer aan, zodat we een betere garantie kunnen garanderen voordat we de door u gekozen terrazzo vloer gaan storten. Gemiddeld duurt het drogen drie dagen, hoe lang het storten duurt is afhankelijk van het gekozen motief. Gemiddeld zijn we ongeveer een week bezig met het voorbereiden, storten en afwerken van de vloer. Voor meer informatie neem een kijkje bij het vervolg van plaatsen van een Terrazzo vloer.

Hoe onderhoud je een Terrazzo vloer.

Het onderhouden van een Terrazzovloer is eigenlijk heel eenvoudig. De vloer wordt gepolijst en in de was gezet opgeleverd. Zelf hoeft u de vloer maar 1 x per jaar in de wax te zetten, voor deze wax kunt u uiteraard ook bij ons terecht.
Verder kunt u de vloer gewoon stofzuigen en dweilen met een zachte zeep. Het kan gebeuren dat de vloer nog iets gaat werken in verloop van tijd, hier kunnen kleine scheurtjes door ontstaan. Dit gebeurd doordat het cement welke tussen de terrazzo steentjes zit beschadigd raken en loslaten. Als dit gebeurd, kunt u ons bellen en dan kunnen wij kijken wat we voor u kunnen betekenen. Meestal is dit eenvoudig op te lossen door de vloer te scheuren en te polijsten. Ook kunt u bij ons terecht voor onderhoud en het repareren van uw terrazzo vloer. Op de pagina reparatie, onderhoud en herstel terrazzo vertellen wij u er alles over.

Nog even de voordelen op een rijtje:

  • Ruime keuze in kleuren en motieven
  • Duurzaam en Slijtvast
  • Eenvoudig in onderhoud

Met de keuze voor een terrazzovloer kiest u voor duurzaamheid, uitstraling en individualiteit. Met de keuze voor Artiflex Terrazzo kiest u voor kwaliteit, expertise, service en klantvriendelijkheid tot in de kleinste details. Wilt u graag meer informatie over de terrazzo vloer, Klik hier om contact op te nemen met Artiflex Terrazzo, of even een kijkje nemen op Klik hier om naar de pagina veel gestelde vragen te gaan..

P.S. Wij krijgen nog wel regelmatig de vraag wat het verschil is tussen terrazzo en granito. Dit is eenvoudig te beantwoorden…, het is hetzelfde product. De benaming Granito werd vroeger veel gebruikt, maar uiteindelijk heeft de naam terrazzo het gewonnen.

Wat kost een Granito / Terrazzo vloer per m2?

Om de prijs goed te kunnen bepalen wat een terrazzo vloer per m2 kost hebben we wat informatie van u nodig.
De prijs is namelijk afhankelijk van de aanwezige ondervloer en welke kleur u wilt hebben.


Zo vraagt u een offerte / prijsopgaaf bij ons aan:

1. Zoek de kleur uit via onze Terrazzo samples & kleuren pagina.
2. Ga naar het Ga naar het Offerte Aanvragen formulier van Artiflex Terrazzo en geef aan welke kleur u wenst en vermeld het soort ondervloer erbij.

U krijgt van ons een offerte / prijsopgaaf via mail toegestuurd.

Inspiratie opdoen?

Om u een idee te geven wat er allemaal mogelijk met een terrazzo vloer kunt u meer inspiratie opdoen op onze kleuren pagina en projecten pagina. Om nog meer inspiratie op te doen over terrazzo in uw interieur verwijzen wij u door naar naar de  volgende pagina: Terrazzo op Homify

Plaatsen van een Terrazzo vloer.

Zoals eerder vermeld bestaat terrazzo uit gebroken marmer-, graniet-, of zandkorrels. Welke door de toevoeging van cement een mortel vormt die in een laag van ±15 mm op een geschikte ondergrond wordt aangebracht. Dit gebeurd natuurlijk niet zomaar, hiervoor hanteren we verschillende richtlijnen en werkwijzen.

Ondervloer hout zwaluwstaart platen

De geschikte ondervloer:

Tegenwoordig zijn de meeste huizen voorzien constructie beton, dit is de meest geschikte ondervloer om de cementlaag op te storten, waarna we de terrazzo toplaag kunnen aanbrengen. In sommige gevallen is de onderste laag van hout. Dan zal er door de klant eerst gezorgd moeten worden voor een ondergrond die geschikt is om het terrazzo te dragen. Op een houten basis vloer adviseren wij te beginnen met zwaluwstaart platen, om dan vervolgens en laag constructie beton aan te brengen, waarna wij zelf de cementlaag storten voor de terrazzo toplaag.

De voorbereiding:

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het aanbrengen van een dunne zandcementvloer van 30mm op de bestaande vloer, met als voorkeur gecombineerd met een wapeningsmat. Hierdoor worden scheuren voorkomen. (let op dat eventueel leidingwerk en elektra reeds zijn aangebracht.)

Het aanbrengen van de vloer:

De terrazzo mortel wordt in een dikte van ongeveer 15 mm gelijkmatig aangebracht op de ondervloer.

Verdichten van de vloer:

Verdichten van de vloer houdt in dat het cement dat tussen de korrels zit wordt uitgewalst. Dit gebeurd door middel van walsen, waarbij de marmer korrels in de vloer dichter tegen elkaar aan komen te liggen en de vloer een perfecte structuur krijgt. Het overige cement wordt netjes verwijderd.

Badkamer Ondervloer

Drogen en Afwerken:

Gemiddeld heeft een terrazzo vloer drie dagen nodig om goed te drogen. Als de vloer goed droog / uitgehard is kan het polijsten van de vloer beginnen. Het polijsten gebeurd in diverse bewerkingsgangen, meestal zijn dit er drie tot vier. Dit polijsten zorgt ervoor dat de vloer haar prachtige uitstraling krijgt. Om het glanzen van de vloer optimaal te krijgen is het aan te raden haar nog een aantal keren te behandelen met zeep en daarna met een natuurlijke was. Dit kunnen wij voor u doen, maar wij hebben ook sets waardoor u dit ook zelf kunt doen.

De voor- en nadelen van de terrazzo vloer.

Voordelen:
Door de veelzijdigheid van dit product en zijn vele kleuren, is een terrazzo vloer een unieke vloer met een eigen karakter. Door de samenstelling van de vloer is deze duurzaam en slijtvast, de vloer is tevens goed te onderhouden en schoon te houden.

Nadelen:
De vloer kan gevoelig zijn voor krimp en uitzetspanningen, hierdoor kunnen kleine scheurtjes ontstaan. Dit is niet erg, mits de scheurtjes niet dieper en breder zijn dan 2 mm. Ook zou het kunnen voorkomen als u met scherpe items over de vloer sleept dat er krasjes kunnen ontstaan. Dit is eenvoudig te verhelpen door de vloer opnieuw te scheuren en te polijsten.

 

Zoals u wellicht begrijpt is een terrazzo vloer een ambacht en arbeidsintensief, hierdoor kan het wat langer duren voordat de vloer ligt en is de aanschaf prijs iets kostbaarder..., maar dan heeft u wel een vloer die jaren meegaat en u niet na 5 jaar hoeft te vervangen.

NOA Afbouwgarantie

U krijgt bij ons als klant de NOA afbouwgarantie op uw terrazzo vloer.
Dit houd in het kort in dat u garantie krijgt op het door ons geleverde werk. De NOA heeft in samenwerking met de consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis consumentenvoorwaarden opgesteld waarin de rechten en de plichten van zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer vermeld staan.

Kom nog meer te weten over NOA Afbouwgarantie

Altijd zeker van een goed resultaat

Informatie en vragen.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen, kijk dan even op de pagina veel gestelde vragen, maak een afspraak in onze showroom of neem contact met ons op, wij helpen u graag verder. 

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram