Bel ons op 0294-776904 of vraag een offerte aan.

Veel gestelde vragen over Terrazzo

Wat is het verschil tussen terrazzo en granito?

Tussen terrazzo en granito zit eigenlijk geen verschil. Het is hetzelfde product. In Nederland is Terrazzo is ook bekend onder de benaming granito. In feite zit er tegenwoordig geen verschil meer tussen beide benamingen. Vroeger was het nog zo dat doordat Terrazzo uit het met marmer gevulde Italië kwam, er geen graniet in het terrazzo voorkwam. Nadat terrazzo steeds meer door heel Europa ging, zijn de terrazzo en graniet vloeren een mengeling geworden, waardoor heden ten dagen de twee benamingen gebruikt worden voor een en dezelfde vloer.

Wat is de dikte van een terrazzovloer?

De dikte van een terrazzovloer is zeker 30 mm dik en de dikte neemt toe als zaken als vloerverwarming of een grove korrel worden toegepast. Bij gebruik van zwaluwstaartplaten zal de dikt van de vloer ook toenemen. De dikte van de terrazzovloer is minimaal 15 mm voordat deze geschuurd en gepolijst wordt.

Wat is een goede ondervloer?

Het mooiste is een vloer van constructie beton, daarop brengen wij de eerste laag zand cement aan en daarna volgt de Terrazzo vloer. In oudere huizen kan het voorkomen dat de vloer van hout is, dan adviseren wij om te beginnen met zwaluwstaart platen en breng dan een laag constructie beton aan. Dan is de vloer verzekerd genoeg om uw terrazzo vloer zo goed als mogelijk te te storten.

Hoe lang duurt het leggen van Terrazzo?

De exacte duur van het leggen van terrazzo is afhankelijk van de oppervlakte en de eventuele patronen of banden die gelegd moeten worden. Als de terrazzo gestort is duurt het ongeveer drie dagen voordat het volledig droog is. Daarna wordt het terrazzo geschuurd, gepolijst en in de wax gezet. Op zijn langst duurt het een week voordat de terrazzo vloer klaar is.

Kan mijn keuken een terrazzo keukenblad dragen?

Terrazzo is een mortel van cement en gesteente en heeft hierdoor best een gewicht. U kunt bij een keukenblad denken dat uw keuken het niet zal houden, maar het tegendeel is waar. De constructie van een keuken is sterk genoeg voor een blad van terrazzo. Wel is het belangrijk dat het keukenblad voldoende steun heeft.

Wat is de dikte van een keukenblad of aanrechtblad?

De dikte van een keukenblad is variërend van 3 cm tot een dikte van wel 8 cm. De dikte van het blad bepaald u zelf in overleg met ons.

Hoe lang kan een terrazzo werkblad uit 1 stuk zijn?

In principe zo lang als u dat wilt. Houd er wel rekening mee dat op erg grote lengtes kans op scheurvorming toe neemt. Bij lange bladen zullen er kleine aanpassingen aan de onderbouw (de constructie van de keuken) nodig zijn.

Bestaat zwart terrazzo?

Nee, in tegenstelling tot natuursteen bestaat er geen zwart terrazzo. Wel is het mogelijk om met terrazzo de kleur zwart te benaderen.

Ik zie scheurtjes en kleine gaatjes in mijn terrazzo, wat nu?

Bij terrazzo kan het voorkomen dat er een haarscheurtje of een gaatje ontstaat. Dit komt doordat terrazzo een natuurproduct is wat altijd iets blijft werken. Het bestaat uit kleine steentjes die met cement aan elkaar zitten, het kan dus zijn dat er door een beschadiging een stukje cement loslaat of dat er een haarscheurtje ontstaat. Dit is echter goed op te lossen door het vakkundig (weliswaar) te laten schuren en polijsten.
Ook mocht er door een beschadiging een diepe scheur ontstaan, kunnen wij dit ook voor u oplossen.

Zijn kleine haarscheurtjes en kleine gaatjes in terrazzo een gebrek

Terrazzo is een samenstelling van cement en natuurlijke materialen en mineraalgesteentes. Doordat het terrazzo geslepen wordt zullen er kleine holtes ontstaan en ook tijdens het maken van een oppervlak kunnen er holtes ontstaan door korrels die niet helemaal met elkaar aansluiten.

Deze holtes, ook wel pinholes genoemd zijn zoals de benaming al aangeeft zo klein als een speldenknop en kunnen niet worden opgevuld. Deze pinholes worden niet aangemerkt als een gebrek. Grotere holtes kunnen wel gestopt worden en daarna gepolijst.
Haarscheurtjes kunnen ontstaan door drogingskrimp en zijn niet bedreigend wanneer dit scheurtjes aan de oppervlakte zijn, een scheur wordt een gebrek wanneer de waterdichtheid van het product in het geding is. Haarscheurtjes hebben geen nadelige gevolgen voor uw terrazzo, het blijft waterdicht.

Hoe onderhoud ik mijn terrazzo

Het schoonhouden van uw terrazzo doet u met een oplossing van water en een zachte zeep. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.
Kijk met een aanrechtblad uit met zuren als azijn , citroen en wijn of overige zure producten. Voor het schoonmaken kunt u het beste natuurlijk producten gebruiken, aan te raden zijn groene zeep, HG cleaner of een schoonmaak middel voor marmer. Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat de zeepsoorten die u gebruikmaken voor uw terrazzo nooit chemisch mogen zijn. Nadat u gereinigd hebt met een zeep, dient u altijd na te reinigen met water. Overige informatie over het onderhoud van terrazzo vind u in de rubriek onderhoud.

Heeft u verder nog vragen over terrazzo?

Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wax Terrazzo Vloer.

Artiflex Terrazzo verkoopt speciale wax voor uw Terrazzo producten. De wax kunt u hier bestellen in onze webshop. Neem contant met ons op voor meer informatie over het waxen van uw terrazzo producten.

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram