Wat is het verschil tussen terrazzo en granito?

Er is geen verschil, het zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde product. Het materiaal bestaat uit zandsteen korrels, gebroken marmer, of gebroken natuursteen. Deze korrels worden vervolgens gemengd met cement en water waaraan eventueel kleurstoffen en glas worden toegevoegd. Nadat het gestort is, is het product in de eerste instantie ruw, nadat het geslepen is onstaat er een mooi en glanzend eindresultaat dat net zo fraai oogt als graniet of marmer.In de meeste landen in Europa wordt het woord terrazzo gebruikt, in Oostenrijk en Duitsland wordt de benaming granito zelfs helemaal niet meer gebruikt. Eigenlijk wordt alleen in Frankrijk nog exclusief gekozen voor het woord granito.

Wat is de dikte van een terrazzovloer?

De dikte van een terrazzovloer is zeker 50 mm dik en de dikte neemt toe als zaken als vloerverwarming of een grove korrel worden toegepast. Bij gebruik van zwaluwstaartplaten zal de dikt van de vloer ook toenemen. De dikte van de terrazzovloer is minimaal 12 mm voordat deze geschuurd en gepolijst wordt.

Kan mijn keuken een terrazzo keukenblad dragen?

De meeste keuken kunnen het gewicht van een terrazzo keukenblad dragen omdat ze een stevige constructie hebben. Het is belangrijk dat het keukenblad overal voldoende steun heeft.

Wat is de dikte van een keukenblad of aanrechtblad?

De dikte van een keukenblad is variƫrend van 3 cm tot een dikte van wel 8 cm. De dikte van het blad bepaald u zelf in overleg met uw terrazzo bedrijf.

Hoe lang kan een terrazzo werkblad uit 1 stuk zijn?

In principe zo lang als u dat wilt. Houd er wel rekening mee dat op erg grote lengtes kans op scheurvorming toe neemt. Bij lange bladen zullen er kleine aanpassingen aan de onderbouw (de kastjes) nodig zijn.

Bestaat zwart terrazzo?

Nee, in tegenstelling tot natuursteen bestaat er geen zwart terrazzo. Wel is het mogelijk om met terrazzo de kleur zwart te benaderen.

Zijn kleine haarscheurtjes en kleine gaatjes in terrazzo een gebrek?

Terrazzo is een samenstelling van cement en natuurlijke materialen en mineraalgesteentes, meestal is dit natuurgesteente marmer, een enkele keer aangevuld met graniet. Doordat het terrazzo geslepen wordt zullen er kleine holtes ontstaan en ook tijdens het maken van een oppervlak kunnen er holtes ontstaan door korrels die niet helemaal met elkaar aansluiten.
Deze holtes, ook wel pinholes genoemd zijn zoals de benaming al aangeeft zo klein als een speldenknop en kunnen niet worden opgevuld. Deze pinholes worden niet aangemerkt als een gebrek. Grotere holtes kunnen wel gestopt worden en daarna gepolijst. Haarscheurtjes kunnen ontstaan door drogingskrimp en zijn niet bedreigend wanneer dit scheurtjes aan de oppervlakte zijn, een scheur wordt een gebrek wanneer de waterdichtheid van het product in het geding is. Haarscheurtjes hebben geen nadelige gevolgen voor uw terrazzo, het blijft waterdicht.

Hoe onderhoud ik mijn terrazzo?

Het schoonhouden van uw terrazzo doet u met een oplossing van water en een zachte zeep. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Kijk met een aanrechtblad uit met azijn , citroen en wijn of overige zure producten. Voor het schoonmaken kunt u het beste natuurlijk producten gebruiken, aan te raden zijn groene zeep, HG cleaner of een schoonmaak middel voor marmer. Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat de zeepsoorten die u gebruikmaken voor uw terrazzo nooit chemisch mogen zijn. Nadat u gereinigd hebt met een zeep, dient u altijd na te reinigen met water. Overige informatie over het onderhoud van terrazzo vind u in de rubriek onderhoud.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.