• ARTIFLEX TERRAZZO

  • TERRAZZO VLOEREN

  • KEUKENBLADEN

  • BADKAMER

Veel gestelde vragen over Terrazzo

Wat is het verschil tussen terrazzo en granito?

Er is geen verschil, het zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde product. Het materiaal bestaat uit zandsteen korrels, gebroken marmer, of gebroken natuursteen. Deze korrels worden vervolgens gemengd met cement en water waaraan eventueel kleurstoffen en glas worden toegevoegd. Nadat het gestort is, is het product in de eerste instantie ruw, nadat het geslepen is onstaat er een mooi en glanzend eindresultaat dat net zo fraai oogt als graniet of marmer.In de meeste landen in Europa wordt het woord terrazzo gebruikt, in Oostenrijk en Duitsland wordt de benaming granito zelfs helemaal niet meer gebruikt. Eigenlijk wordt alleen in Frankrijk nog exclusief gekozen voor het woord granito.

Wat is de dikte van een terrazzovloer?

De dikte van een terrazzovloer is zeker 50 mm dik en de dikte neemt toe als zaken als vloerverwarming of een grove korrel worden toegepast. Bij gebruik van zwaluwstaartplaten zal de dikt van de vloer ook toenemen. De dikte van de terrazzovloer is minimaal 12 mm voordat deze geschuurd en gepolijst wordt.

Kan mijn keuken een terrazzo keukenblad dragen?

De meeste keuken kunnen het gewicht van een terrazzo keukenblad dragen omdat ze een stevige constructie hebben. Het is belangrijk dat het keukenblad overal voldoende steun heeft.

Wat is de dikte van een keukenblad of aanrechtblad?

De dikte van een keukenblad is variërend van 3 cm tot een dikte van wel 8 cm. De dikte van het blad bepaald u zelf in overleg met uw terrazzo bedrijf.

Hoe lang kan een terrazzo werkblad uit 1 stuk zijn?

In principe zo lang als u dat wilt. Houd er wel rekening mee dat op erg grote lengtes kans op scheurvorming toe neemt. Bij lange bladen zullen er kleine aanpassingen aan de onderbouw (de kastjes) nodig zijn.

Bestaat zwart terrazzo?

Nee, in tegenstelling tot natuursteen bestaat er geen zwart terrazzo. Wel is het mogelijk om met terrazzo de kleur zwart te benaderen.

Zijn kleine haarscheurtjes en kleine gaatjes in terrazzo een gebrek?

Terrazzo is een samenstelling van cement en natuurlijke materialen en mineraalgesteentes, meestal is dit natuurgesteente marmer, een enkele keer aangevuld met graniet. Doordat het terrazzo geslepen wordt zullen er kleine holtes ontstaan en ook tijdens het maken van een oppervlak kunnen er holtes ontstaan door korrels die niet helemaal met elkaar aansluiten.
Deze holtes, ook wel pinholes genoemd zijn zoals de benaming al aangeeft zo klein als een speldenknop en kunnen niet worden opgevuld. Deze pinholes worden niet aangemerkt als een gebrek. Grotere holtes kunnen wel gestopt worden en daarna gepolijst. Haarscheurtjes kunnen ontstaan door drogingskrimp en zijn niet bedreigend wanneer dit scheurtjes aan de oppervlakte zijn, een scheur wordt een gebrek wanneer de waterdichtheid van het product in het geding is. Haarscheurtjes hebben geen nadelige gevolgen voor uw terrazzo, het blijft waterdicht.

Hoe onderhoud ik mijn terrazzo?

Het schoonhouden van uw terrazzo doet u met een oplossing van water en een zachte zeep. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Kijk met een aanrechtblad uit met azijn , citroen en wijn of overige zure producten. Voor het schoonmaken kunt u het beste natuurlijk producten gebruiken, aan te raden zijn groene zeep, HG cleaner of een schoonmaak middel voor marmer. Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat de zeepsoorten die u gebruikmaken voor uw terrazzo nooit chemisch mogen zijn. Nadat u gereinigd hebt met een zeep, dient u altijd na te reinigen met water. Overige informatie over het onderhoud van terrazzo vind u in de rubriek onderhoud.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Hoe hebben onze klanten ons ervaren?

Christa Bouwman
Christa Bouwman
08:18 16 Aug 19
Wij hebben heel goede ervaringen met Artiflex Terrazzo. De werkzaamheden zijn keurig en vakkundig uitgevoerd. Er wordt netjes en volgens de vantevoren aangegeven planning gewerkt. Het contact met Wesley verloopt plezierig en ‘last but not least’: de granito/terrazzo vloer is echt prachtig geworden! We zijn heel tevreden en krijgen ook veel positieve reacties!
Bas van der Hulst
Bas van der Hulst
16:35 15 Jul 19
Mooie vloer, gelegd voor een mooie prijs en binnen korte termijn. Later nog teruggekomen voor het in de was zetten van de vloer. Vloer had daarna een nog diepere kleur. Prima service. Goed bereikbaar voor vragen.
Thomas Kroese
Thomas Kroese
20:44 26 May 18
Absolute vakman! Afgelopen week heeft Wesley van Artiflex Terrazzo in onze jaren 30 woning een granito keuken- en toiletvloer gerepareerd en opgeknapt en een granito badkamer- en toiletvloer nieuw aangelegd. Hoewel door miscommunicatie in het voortraject aan onze kant niet alles was voorbereid heeft Wesley zich niet uit het veld laten slaan en zeer vakkundig alle werkzaamheden uitgevoerd. Wesley verstaat zijn vak bijzonder goed en gaat pas weg als klant en hijzelf 100% tevreden zijn. In ons geval: missie geslaagd! Wij zijn erg tevreden en zouden hem zeker aanbevelen.
Robin Heijsteeg
Robin Heijsteeg
19:42 12 Feb 17
Pas geleden een prachtige badkamer vloer en twee wastafels laten maken door Artiflex terrazzo. Ik moet eerlijk zijn, het resultaat is geweldig! De service is top, hij is altijd bereikbaar en werkt super netjes. Ik zou Artiflex iedereen aanbevelen die iets van terrazzo wil hebben.
Next Reviews
Artiflex Terrazzo
5.0
powered by Facebook
Angelique Lambers
Angelique Lambers
2017-04-22T11:17:29+0000
Bij ons heeft Wesley een zeer mooi aanrechtblad geplaatst, het blad is in 1 stuk gestort, met veel hoeken en ook een deel achter de Boretti langs, het is zeer mooi geworden. De plaatsing verliep vlot en er werd echt meegedacht. Wesley bedankt wij kunnen dit bedrijf aan iedereen aanraden
Artiflex Terrazzo
T: 06 - 24197480
T: 0294 - 776904
artiflex-terrazzo.nl
KVK: 34354169
Postadres: Zomerstraat 10
1109 AW  Driemond
Showroom (op afspraak):
Hulswitweg 33 te haarlem
COOKIE POLICY ARTIFLEX TERRAZZO 
envelope-ophone-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram